Részvénypiacok: Ma szépen haladnak felfelé az európai tőzsdék, a német DAX index 0,8 százalékos emelkedésnél tart, a BUX viszont csak minimálisan mozdult el, 0,1 százalékkal került feljebb délutánig. Az amerikai piacok közben vegyesen nyithatnak, az S&P 500 csúcs közelében kezdheti meg a hét utolsó kereskedési napját, de a Nasdaq határidős indexe egyelőre mínuszban áll. Néhány nagyobb közösségi médiacég, mint például a Facebook, az Alphabet, vagy a Snap is nagyobb eséssel indulhatnak piacnyitáskor. 

Európai gazdasági adatok: Az Eurózóna feldolgozóipari PMI adata 58,5 ponton áll a IHS Markit felmérése alapján, így kissé romlott a szeptemberi 58,6 ponthoz képest. Továbbá a szolgáltatószektor 54,7 ponton áll októberben, ez pedig már jelentősebb romlás az 56,4 pontos szeptemberi állapothoz képest. A szolgáltatószektort, illetve az ipart tömörítő kompozit index is csökkenést mutat a szeptemberi adathoz képest. 

American Express: Felülteljesítette a vállalat a várakozásokat, így elég erős negyedéves riportot tettek közzé. Összességében 25 százalékkal nőttek a társaság bevételei tavalyhoz képest, így idén 10,93 milliárd dolláros bevételt sikerült elérniük. Az egy részvényre jutó nyereség 2,27 dollár lett, amely 70 százalékos emelkedést mutat az előző évi bázishoz képest, emellett az elemzők által korábban becsült 1,8 dolláros EPS-t is veri. A növekedést a korlátozások egyre nagyobb feloldásának köszönheti a vállalat, hiszen a járvány alatt csökkent a kártyahasználat mértéke, így az elmúlt időszakban ismét megnőtt az utazási kedv, illetve az étteremlátogatások száma is. 

Honeywell: Nem lett túl meggyőző a vállalat harmadik negyedéves jelentése. Ugyan tavalyhoz képest több, mint 8 százalékkal nőttek a bevételek, így 8,47 milliárd dolláros árbevételt realizált a társaság, azonban még így is elmaradt a várakozásoktól. EPS terén a 2,02 dollár magasabb, mint azt az elemzők előzetesen becsülték, emellett éves alapon is közel 30 százalékos növekedést ért el. Negatív hír lehet viszont a befektetők számára, hogy az éves előrejelzést csökkentette a vállalat, így alacsonyabb éves bevételt prognosztizálnak, mint az elemzői várakozások.

Zoom: Pozitív hírek érkeztek a Zoommal kapcsolatban, a JP Morgan elemzője változtatott a várakozásán, gyorsabb növekedést várnak a következő negyedévben, mint ahogyan korábban számoltak. A hírnek köszönhetően már majdnem 3 százalékos plusznál jár nyitás előtt a részvény árfolyama. A JP Morgan célára továbbra is 385 dolláros a papírra, ami magasabb a konszenzusos 349 dolláros célárnál.

Continental: A vállalat változtatott az éves előrejelzésein, új számítások alapján 32,5 és 33,5 milliárd euró közötti éves árbevétellel terveznek, míg korábban 33,5 és 34,5 milliárd közötti bevétel szerepelt a tervek között. Emellett az EBIT marzs-ban is csökkenés lehet kilátásban, jelenleg 5,2 és 5,6 százalék közötti marzsot vár a vállalat. A várakozások csökkentésében szerepet játszott többek között a magas infláció, a nyersanyaghiány, illetve az ellátási láncokban fellépő problémák is. A hírekre először mínuszba került a papír, de gyorsan visszapattant az árfolyam, és 3 százalék körüli pluszban jár a német tőzsdén.

Beyond Meat: A vállalat előrejelzése alapján alacsonyabb lehet a harmadik negyedéves bevétel, mint ahogy azt az elemzők előzetesen várták. A cég 106 millió dolláros bevétellel számol, míg az elemzők 120 és 145 millió dollár közötti bevételt reméltek. A koronavírus delta variánsa, illetve más mikro-, és makrogazdasági faktorok is szerepet játszhattak a bevételek lassabb ütemű növekedésében. Az amerikai piacok nyitása előtt már 15 százalék körüli mínuszban jár a részvény árfolyama, ezzel tavaly májusi mélypontokra csökkenhet.

Elemzés lezárása: 2021-10-22 15:11
Időtartam: N/A

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Újra felkapja a piac a vakcinagyártókat?

Nagy-György János | 2021-11-29 15:41
Az elmúlt napok nyertesei eddig a tőzsdén

Magyar blue chipek: Megnyugvás az esés után

KBC Equitas | 2021-11-29 11:41
OTP, Mol, Richter, Magyar Telekom, Opus

9 fontos hír ma reggel

KBC Equitas | 2021-11-29 08:35
Olaj, Amerikai kereskedelem, Vakcinagyártók, Légitársaságok

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.