Piacok: Jól teljesítenek eddig az európai tőzsdék, így többek között a német DAX, illetve a CAC 40 index is 2 százalék feletti pluszban áll. A magyar piacon is jó a hangulat, így a blue chipek közül az OTP kezdett szárnyalásba, már 2,5 százalékos pluszban áll a magyar nagybank árfolyama. A hazai piacon kiemelkedik a 4iG is, amely a Rheinmetall-lal kötött végleges megállapodás hírére 4 százalék feletti pluszban jár. A befektetők minden bizonnyal készülnek az esti hírekre a Fed döntésével kapcsolatban, azonban egyelőre az amerikai határidős indexek is szép pluszban állnak.

Fed: A mai nap egyértelműen a Fed kamatdöntő ülése lesz a meghatárzó esemény a piacok szempontjából. Jelenleg az idei évre legalább 3, de inkább 4 kamatemelést áraz a piac, viszont az elsőt csak márciustól kezdve. Emiatt lényeges inkább a mostani kamatdöntő ülésen is a kommentár lesz, amelyben a piac az eszközvásárlási programmal, és az inflációs kilátásokkal kapcsolatos kijelentésekre figyelhet. 

Olaj: Tovább emelkedtek napközben az olajárak, így a Brent hordónkénti ára ismét 89 dollár felett jár, és rohamosan közelíti a 90 dolláros szintet, emellett ismét lokális csúcsot ért el az árfolyam. Hasonló mozgást fedezhetünk fel a WTI esetében is, így már a 87 dollár felett jár a WTI árfolyama is. Az emelkedés mögött továbbra is a feszült geopolitikai okok állnak, egyelőre nem enyhül az Egyesült Államok, valamint Oroszország között fennálló konfliktus.

EURHUF: A tegnapi erősödést követően ma gyengült a forint az euróval szemben, napközben a 360-as csúcsot is elérte az árfolyam, a délutáni órákban pedig 359,5 közelében jár az árfolyam. Holnap az egyhetes betéti tender hozhat változásokat a forint piacán. 

Gyorsjelentések: Este több fontos vállalat is közzéteszi a negyedéves eredményeit, így a chipgyártók közül először a Xilinx, illetve az Intel fogja nyilvánosságra hozni a számait. Továbbá a Servicenow, a Las Vegas Sands, illetve a Tesla jelentése is ma érkezik a piaczárást követően.

AT&T: Jobban teljesített a vártnál a tavalyi negyedév során az AT&T, ehhez hozzájárult az HBO és HBO Max növekvő felhasználói bázisa. A vállalat 10 százalékos emelkedést produkált tavalyhoz képest a bevételsoron, így 41 milliárd dolláros bevételt realizáltak, míg az elemzők 40,3 milliárd bevétellel számoltak előzetesen. Azonban a vezeték nélküli szolgáltatások terén a vártnál kevesebb új előfizetőt szerzett a társaság, de a bevételeken ez nem igazán látszódott meg. Részvényenként 78 centes nyereséget tehetett zsebre a cég, ez felülmúlta a 75 centes elemzői becsléseket. A 2022-es üzleti évre egy számjegyű bevételnövekedést prognosztizál a társaság, emellett 3,1 és 3,15 dollár közötti EPS-t remélnek. Továbbá a Discovery akvizíciója az idei év második negyedévében játszódhat le. A jelentést követően emelkedésnek indult az árfolyam, így 1 százalék körüli pluszban indíthatja a kereskedést a részvény.

Abbott: Kedvező lett a negyedik negyedéves jelentése az Abbott Laboratories-nek, viszont az előrejelzés elmaradt a várakozásoktól, így a nyitás előtti mozgások alapján negatív reakció várható a befektetők részéről. A negyedik negyedévben a Covid-19 tesztek értékesítése 21 százalékkal növekedett, a különböző táplálékkiegészítők bevételei 5,5 százalékkal emelkedtek, a gyógyszerek értékesítése pedig 4,9 százalékkal. Az egészségügyi eszközök esetében pedig 15 százalékos volt a növekedés a fő szegmensek közül. Látható, hogy a cégnél a koronavírus tesztek értékesítései dobták meg a bevételeket az elmúlt években, míg a többi szegmensben inkább a várakozásokhoz közeli, vagy alatti volt a növekedési ütem. 

Elemzés lezárása: 2022-01-26 15:07
Időtartam: N/A

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

11 fontos hír ma reggel

KBC Equitas | 2022-05-17 08:36
Forint, makroadatok, magyar gazdaság, Twitter

ANY: Így kell kezdeni az évet

Varga Dániel | 2022-05-16 15:02
Erős jelentést tett közzé a vállalat

Magyar blue chipek: Óvatos emelkedéssel indul a hét

KBC Equitas | 2022-05-16 11:50
OTP, Mol, Richter, Magyar Telekom, Opus

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.