Fontos szintek közeléből fordulna a Centene, és indulna el ismét felfelé az árfolyam. Az indikátorok is segítséget nyújthatnak a részvénynek, hiszen az RSI a túladott zónából próbálhat kilépni ismét. Így egy korrekciós szakaszt követően javítana a részvény az elmúlt időszakban mutatott teljesítményén, és venné célba újból a korábbi csúcsokat.

A Centene Corporation az egyik legnagyobb amerikai egészségügyi vállalat, a profiljába többek közt az alulbiztosított, valamint biztosítás nélkül rendelkező amerikai állampolgároknak nyújtott szolgáltatások tartoznak. A cég egészségbiztosítást nyújt különböző, kormány által támogatott programok segítségével, mint a MedicAid és Medicare.  A cég fő bevételi forrása ezekből a programokból folyik be, legutóbb Nebraska államban nyert egy közel 5 milliárd dollárnyi Medicaid szerződést a vállalat.

Stabil növekedés jellemzi a céget, így a közeljövőben is tovább javíthatja a bevételeit a Centene. Erős cash flow termelés mellett tud rendre jobbnál jobb eredményeket felmutatni, így a várakozások alapján tovább nőhet a vállalat nettó eredménye, jelenleg 3,3 milliárd dolláros gördülő eredmény mutatkozik, amely a következő években tovább emelkedhet. Így a profitabilitás terén nem mutatkoznak problémák, idénre 5,71 dolláros EPS-t vár az elemzői konszenzus, míg ez jövőre már 6,3 dollár fölé emelkedhet. Az egészségbiztosítási iparágban több részvényt is felfedezhetünk, amelyek idén jól tartják magukat, hiszen a várható életkor növekedésével, illetve a magasabb szintű betegellátási helyzetnek köszönhetően egyre inkább nagyobb szerepet kaphatnak az Egyesült Államokban is a biztosítások.

Ha ránézünk a részvény heti grafikonjára láthatjuk, hogy stabil növekedésen van túl az árfolyam, és nem volt szignifikáns trendbeli változás a 2019. október 2-i lokális minimum óta, tartotta a növekedést hosszú távon. Így akár folytathatná tovább az emelkedő mozgását a közeljövőben is az árfolyam.

Az indikátorok kapcsán láthatjuk, hogy az RSI legutoljára tavaly szeptemberben volt hasonlóan alacsony szinteken, akkor a részvény egy újabb raliba kezdett és 30 százalékos teljesítményt produkált a következő egy évben.

A Centene heti grafikonja (2022. 09. 30. nyitás előtt)

Az idei évben inkább egy szélesebb emelkedő trendcsatornában mozog az árfolyam, kisebb-nagyobb lokális minimumokat és maximumokat érintve. A legutóbbi maximum egyébként történelmi csúcspont is volt egyben, 97 dollár környékén. Ehhez képest a részvény jelenleg alacsonyabb áron forog a piacon, a tegnapi záróár 77,68 dollár volt, ez egy közel 20 százalékos korrekciót jelent a csúcshoz képest.

Az árfolyam még múlt hét kedden letörte a 84,5 dolláros támaszszintet, miután az előző négy kereskedési napon ebben a magasságban mozgott. A következő védelmi szint 75 dollárnál van, amit tavaly december óta nem tudott átlépni, így innen többször is sikerült visszapattannia az árfolyamnak a múltban.

Az RSI a héten benézett a 30-as szint alá, jelezve, hogy a részvény túladott. A MACD esetében is kirajzolódni látszik a vételi szignál, a MACD vonal befejezte az augusztus vége óta tartó lefele menetelését, a szignál vonal pedig még mindig csökkenő trendben van. Ha a két vonal metszené egymást akkor beszélhetünk vételi jelzésről, de sok esetben ez csak az árfolyam trendjének megfordulása után következik be.

A Centene napi grafikonja (2022. 09. 30. nyitás előtt)

Jelenleg 12,3-es előretekintő P/E rátán forog a részvény, ez egyrészt alacsonyabb az elmúlt öt év átlagánál, másrészt nem tűnik túlárazottnak a versenytársakhoz képest sem a papír. Az elemzők nagyrésze vételi ajánlást fogalmazott meg a cég kapcsán, így a Bloomberg adatai alapján 103 dolláros célárat határozott meg a konszenzus, amelynek elérése jelentős felértékelődést jelenteni a mostani szintekhez képest.

Összeségében látható, hogy a cég a stabil pénzügyi jellemzőivel és erős múltbéli teljesítményével izgalmas sztori lehet egy medvepiacon, viszont ügyelni kell arra, hogy egy nagyon volatilis részvényről van szó, ezért érdemes vigyázni az esetlegesen előforduló esésekkel.

Elemzés lezárása: 2022.09.30 15:37
Időtartam: Rövid táv (néhány hét)
A termék célpiaca: A megfelelési teszt alapján “közepes” besorolással bíró ügyfél

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek. A KBC Securities a jogszabályoknak megfelelően elvégzi az értékesített termékek célpiaci vizsgálatát. A vizsgálat keretében értékeli a termékek jellemzőit, valamint az ügyfelekről rendelkezésére álló – megfelelési teszt kitöltése révén megszerzett - információkat.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Jól járhatnak ezek a cégek az ünnepi időszakkal

KBC Equitas | 2022.12.08 11:34
Izgalmas részvényeket gyűjtöttünk össze

7 fontos hír ma reggel

KBC Equitas | 2022.12.08 08:41
Mol, infláció, olaj, Pfizer

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.