Lassan elérkezik a vezető magyar részvények jelentési szezonja is, elsőként a Richter, majd a Mol teszi közzé a gyorsjelentését. Hétvégén a Molt érintő bejelentések is érkeztek, amelyek negatív hatással voltak az árfolyamra, egyelőre mérsékelt visszaesést mutat az árfolyam. A többi blue chip árfolyama viszont pluszban indítja a hetet, amelyben a kedvezőbbé váló nemzetközi piaci hangulat is segíthet.

OTP

Sikeresen vissza tudott kapaszkodni az OTP árfolyama a 8000 forintos szint fölé, így továbbra is tart ez a támaszszint annak ellenére, hogy rövid ideig letörte az árfolyam. Igaz, a nemzetközi piaci hangulat is optimistább lett az elmúlt napokban, ez pedig segíthette az OTP árfolyamát. Felfele az 50 napos mozgóátlagot közelíthetné meg az árfolyam, amely az első nagyobb ellenállás is lehet, e szint felett pedig a 10000 forintos szint lehet erősebb ellenállás. Európában a pénzügyi szektor a mai napon vezeti az emelkedést, amely tovább segítheti a bankrészvényeket.

Az OTP gyorsjelentése jövő héten fog érkezni, a várakozásainkról részletesen pedig múlt heti elemzésünkben írtunk. Röviden összefoglalva, stabil eredménytermelés jellemezhette az OTP régiós működését a második negyedévben, leszámítva az ukrajnai és az orosz leánybankot, kisebb mértékben így javulhatott a negyedéves eredmény az év elejéhez képest. Az emelkedő kamatkörnyezet kedvezhet a marzsoknak, ugyanakkor lassuló hitelállomány-bővülésre van kilátás, illetve a kockázati költségsoron is magasabb összeg szerepelhet.

Az OTP napi grafikonja (2022. 08. 01. 10:30)

Mol

A hétvégi bejelentések után mínuszban kezdte a napot a Mol árfolyama, azonban a viszonylag optimista piaci hangulatban a részvényárfolyam napközben már emelkedést mutat, így mérsékelt visszaesésben tartózkodik az árfolyam. Ezzel továbbra is tartja az enyhe emelkedő trendet az árfolyam, és az 50 napos mozgóátlag körül tartózkodik a részvény, elsőként tehát érdemes figyelni, hogy sikerül-e megtartania ezt a szintet az árfolyamnak. Lejjebb a 200 napos mozgóátlag jelenthet támaszt az árfolyamnak. Felfele pedig 3000 forint az elsődleges ellenállásszint, feljebb pedig a 3170 forintos szint.

A hétvégi Kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette, hogy változtatnak az üzemanyagárstop szabályain, így szombattól kevesebb érintett veheti igénybe a kedvezményt. Emellett a Molra kivetett extraprofitadó mértéket is megnövelték, így az eddigi 25 százalékos adó helyett 40 százalékos adó fogja terhelni a társaságot augusztus 1-től. Az adóemelés mellett további fontos intézkedés a stratégia nyersolajkészlet részleges felszabadítása is.

A Mol persze a Brent-Ural különbözeten még így is jelentős összeget kereshet. A két olajfajta között még mindig 30 dollár feletti a spread. A héten érkezik a Mol negyedéves gyorsjelentése is, amelyben pontosabb képet kaphatunk arról, hogyan alakulhatott az elmúlt hónapokban a vállalat eredménytermelése. Péntek hajnalban érkezik majd a féléves jelentés, amelyről természetesen részletes elemzésben is beszámolunk.

A Mol napi grafikonja (2022. 08. 01. 10:30)

Richter

Szerdán éjszaka teszi közzé a negyedéves eredményeit a társaság, a menedzsment előzetes előrejelzése alapján elég erős számokra van kilátás, illetve a mi is javulást várunk tavalyhoz képest. Az AbbVie a múlt héten hozta nyilvánosságra a negyedéves jelentését, a Vraylar gyógyszer értékesítéséből 500 millió dolláros bevételt ért el a cég, így a Richter akár 100 millió dolláros bevételt is realizálhatott.

Már a 8500 forintos szinteken is megközelítette az erős teljesítményének köszönhetően a Richter árfolyama, míg pénteken kisebb visszaesést produkált a részvény, de továbbra is 8100 forint felett jár a papír. Egyre közelebb kerül az év eleji szintekhez az árfolyam, feljebb a 8900-9000 forintos szint képezhet még ellenállást. Támaszokat a 7800 forintos szinten kell keresnünk, valamint a két mozgóátlag, a 200 napos, továbbá az 50 napos átlag is fontos menedéket képezhet a jövőben.

Az indikátorok óvatosságra inthetik a befektetőket, nagyot ralizott a részvény az elmúlt időben, így az indikátorok is rég nem látott magasságokba kerültek. Az RSI a túlvett zónából fordult le, illetve az MACD grafikonján is az eladási jelzés tűnt fel. Az elemzői konszenzus célára továbbra is 9400 forint felett mozog, így láthatóan lenne még tér a bővülésre.

A Richter napi grafikonja (2022. 08. 01. 09:45)

Magyar Telekom

Nem tud igazán lendületet venni a Magyar Telekom, így a 300-325 forintos zónában ragadt az elmúlt hetekben, az ellenállásokon való áttörést követően indulhatna el ismét a fontosabb szintek meghódításáért a részvény. A 400 forintos ellenállás, illetve a mozgóátlagok is igencsak távol vannak még az árfolyamtól, így elsődlegesen a 336 forint körüli akadály átlépése lehet a feladata a Telekomnak. Az indikátorok továbbra is nagyon alacsony szinteken járnak, így az RSI sem tudott még kitörni a túladott tartományból, valamint az MACD kapcsán is tovább várhatjuk a vételi szignál megjelenését.

A negyedéves számait jövő héten teszi közzé a társaság, az ezzel kapcsolatos várakozásainkról részletesebben is írtunk az elemzésünkben. A konszenzusos célár hatalmas felértékelődési potenciált mutat, így a 460 forintos szintek elérése inkább a hosszabb távú tervek közé sorolható a Telekom esetében.

A Magyar Telekom heti grafikonja (2022. 08. 01. 09:45)

Opus

Nem sok izgalmas dolog történt az Opusszal a múlt héten, így az árfolyam tovább csordogált a csökkenő trendvonal mentén, áttörni továbbra sem tudja az árfolyam. Már a 142 forintos lokális mélypontot is megközelítette ismét a részvény, így az ellenállásokon való átjutás adhatna lendületet újból a papír számára. A 157 forint fellett az 50 napos mozgóátlag képezhet akadályt, míg távolabb a 230 forintos szintek felett látható ellenállás.

Az Opus napi grafikonja (2022. 08. 01. 09:45)

Elemzés lezárása: 2022.08.01 10:58
Időtartam: Rövid táv (néhány hét)
A termék célpiaca: N/A

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek. A KBC Securities a jogszabályoknak megfelelően elvégzi az értékesített termékek célpiaci vizsgálatát. A vizsgálat keretében értékeli a termékek jellemzőit, valamint az ügyfelekről rendelkezésére álló – megfelelési teszt kitöltése révén megszerzett - információkat.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Centene: Fontos teszt előtt a részvény

KBC Equitas | 2022.09.30 15:37
Az egészségügyi cég már többször fordult a múltban

10 fontos hír ma reggel

KBC Equitas | 2022.09.30 08:41
Német infláció, amerikai gazdaság, Kína, forint

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.