Kisebb eséssel indul a hét az európai piacokon, és a magyar tőzsdén is gyengüléssel indul a hét. A vezető részvények egyaránt csökkenéssel nyitottak a mai délelőttön. Az OTP árfolyama nem tud jelentősen emelkedni a 8000 forintos szintről, a Mol viszont a mai rosszabb teljesítmény ellenére az osztalékszelvény vágása utáni szintekhez képest magasabban tartózkodik. Az eddig felülteljesítő Richter árfolyama pedig szintén csökkenéssel kezdte a napot.

OTP

Eséssel kezdték a vezető európai részvényindexek a hetet, és a magyar piacon sem jó a hangulat. Az OTP továbbra sem tud elszakadni a 8000 forint körüli szintekről. Az emelkedésnek persze a nemzetközi piaci hangulat sem kedvez, viszont a bankszektoron belül az OTP alulteljesítő. A 8000 forintos szint fontosabb támasz maradt, bár az árfolyam rövid időre le tudta törni a szintet, de gyorsan vissza is tudott kapaszkodni a támasz fölé. Felfele viszont az árfolyamnak át kellene törnie a 8500 forintos szintet, valamint a 9500 forintos szintet is a trendfordulóhoz.

Hamarosan viszont következik a második negyedéves gyorsjelentési szezon a régiós bankok számára is, amelyeket az OTP jelentése mellett szintén érdemes lesz majd figyelni. Az OTP augusztus 11-én teszi közzé a második negyedéves gyorsjelentését.

Az OTP napi grafikonja (2022. 07. 25. 10:30)

Mol

Az osztalékszelvény leesése után visszakapaszkodott a Mol árfolyama, és a mai esés ellenére is egyelőre még magasabban van az árfolyam, mint amilyen szintre visszaesett az osztalékszelvény vágása után. A korábbi támaszszintek így továbbra is kitartanak, felfele pedig először a szelvényvágás utáni rést kellene betöltenie az árfolyamnak. A mostani esésnél az 50 napos mozgóátlag is támaszt nyújthat a Mol számára. A 3000 forintos szint áttörése után pedig a 3170 forintos csúcs elérése lehetne cél a Mol számára. 

A Mol augusztus 5-én fogja közzétenni a második negyedéves gyorsjelentését, amelyből kiderül, hogy az elmúlt hónapok lényegesen megváltozott piaci környezetében hogyan teljesített a vállalat.

A Mol napi grafikonja (2022. 07. 25. 10:30)

Richter

Komoly szárnyaláson van túl a Richter árfolyama, az elmúlt hetek során a 7000 forint alatti szintektől egészen a 8400 forintos szint közelébe tudott felkapaszkodni a részvény. Ma kisebb visszacsúszás látható, azonban az esés nem jelentős, stabilan a 200 napos mozgóátlag felett mozog ismét az árfolyam. Reggel megnövekedett forgalom mellett nagyobb kilengést tapasztalhattak a befektetők, azonban konkrét hír nem érkezett a vállalattal kapcsolatosan, így az árfolyam hamar visszajött a 8000 forintos szintek fölé. Jövő héten érkezik a Richter második negyedéves jelentése, a vállalat vezérigazgatója nemrég igencsak pozitív hangvételű nyilatkozatot tett a vállalat helyzetéről, így a forint gyengülése akár ebben a negyedévben is erősen éreztethette már a pozitív hatását.

Az árfolyam előtt további ellenállást a 8400 forintos szinteken, valamint feljebb, a 8800 forintos szinteken láthatunk. Pozitívum, hogy nagy lendülettel törte át múlt héten a 7700-7800 forintos zónát az árfolyam, így egyre közelebb jár az év eleji szintek újbóli eléréséhez a Richter. Támaszt az 50 napos mozgóátlag alatt továbbra is a 6400-6600 forintos tartomány képezhet.

A Richter napi grafikonja (2022. 07. 25. 10:00)

Magyar Telekom

Nem teljesített rosszul a múlt héten a Magyar Telekom, így az egyik legjobb BUX komponensnek minősült az elmúlt időben. Ma mérsékelt mínuszban jár eddig a részvény, azonban az egész piacot negatív hangulat övezi, így nem egyedi a Telekom gyengébb teljesítménye. A 300 forint környéki szintek egyelőre megfelelő támaszt nyújtanak az árfolyam számára, így újból a 336 forintos szintek áttörésén dolgozhat majd a papír. Feljebb a 390 forintos szint, valamint a két mozgóátlag jelenthet akadályt.

Az indikátorok továbbra is rendkívül mélyen tartózkodnak, az RSI valamelyest a 30-as szint fölé tudott emelkedni, míg a MACD esése is megtorpanni látszik. A lassan érkező negyedéves jelentés kapcsán növekedést várunk a bevételsoron, azonban az új extraprofitadó bevezetése miatt a profit mértéke jelentősen visszaeshet tavalyhoz képest. Az előzetes várakozásainkról részletesebben is írtunk a múlt heti elemzésünkben.

A Magyar Telekom heti grafikonja (2022. 07. 25. 10:00)

Opus

Nem produkált nagy elmozdulást az elmúlt időszakban az Opus, így tovább folytatta a csökkenő trendben való mozgást. A trendvonal áttörése, valamint a 160 forintos szinten való átjutás sokat segíthetne az árfolyamnak, ezt követően az 50 napos mozgóátlagot vehetné célba. A jelenlegi mozgás alapján érdemes lejjebb is tekinteni, itt a 142 forintos támaszvonal segítségében bízhat a részvény. Az indikátorok sem tudnak elrugaszkodni az alacsony szintektől, így az RSI folyamatosan a 30-as zóna közelében tartózkodik.

Az Opus napi grafikonja (2022. 07. 25. 10:00)

Elemzés lezárása: 2022.07.25 11:44
Időtartam: Rövid táv (néhány hét)
A termék célpiaca: N/A

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek. A KBC Securities a jogszabályoknak megfelelően elvégzi az értékesített termékek célpiaci vizsgálatát. A vizsgálat keretében értékeli a termékek jellemzőit, valamint az ügyfelekről rendelkezésére álló – megfelelési teszt kitöltése révén megszerzett - információkat.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Centene: Fontos teszt előtt a részvény

KBC Equitas | 2022.09.30 15:37
Az egészségügyi cég már többször fordult a múltban

10 fontos hír ma reggel

KBC Equitas | 2022.09.30 08:41
Német infláció, amerikai gazdaság, Kína, forint

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.