Elérkezett a gyorsjelentési szezon a magyar blue chipek számára is, múlt héten a Mol és a Richter tette közzé a gyorsjelentését, a héten pedig a Magyar Telekom és az OTP negyedéves számai fognak érkezni. A hangulat a nemzetközi piacokon mérsékelten optimista, itthon viszont az OTP vezeti az emelkedést, és már 9000 forint felett jár az árfolyam.

OTP

Emelkedéssel kezdi a hetet az OTP árfolyama, így a gyorsjelentéshez közeledve folytatódik az optimizmus a részvénynél, és már az árfolyam is átlépte a 9000 forintos szintet. A 8000 forint alatti szintekről jelentősebb rali indult meg az elmúlt napokban az OTP-nél, ezzel pedig fontosabb ellenállásokat is áttörhet a részvény. 9340 forintnál található a korábbi lokális csúcspont, valamint már a 10000 forintos szint sincsen olyan messze, amennyiben folytatódna az emelkedés. Természetesen a gyorsjelentés nagymértékben befolyásolhatja a trendet.

Csütörtökön érkezik az OTP negyedéves gyorsjelentése, amellyel kapcsolatos várakozásainkat korábbi elemzésünkben tettük közzé. A kockázatok mellett sem vagyunk pesszimisták a negyedévre vonatkozóan, bár továbbra is viszonylag magas kockázati költségeket várunk, de az emelkedő kamatkörnyezet miatt a bevételek szintje is várhatóan magas lehet.

Az OTP napi grafikonja (2022. 08. 08. 10:50)

Mol

A második negyedév során rekorderedményt ért el a Mol, amellett, hogy negatív hatások is terhelték az eredményt, a megugró olaj- és gázárak, valamint a finomítói marzsok többszöröződő szintje közel 500 milliárd forintos CCS EBITDA eredményhez segítették hozzá a vállalatot. A részvényárfolyam azonban inkább csökkenéssel reagált a jelentésre, és most is a 3000 forintos szint alatt tartózkodik a részvény. Az árfolyam betöltötte az osztalékfizetés után maradt rést, és enyhe pluszban tartózkodik a mai napon is. Ellenállásként viszont ismét a 3000 forintos szintet kellene áttörnie a részvénynek. Lefele pedig a mozgóátlagokra és a 2800 forintos szintre érdemes figyelni.

A gyorsjelentés után az HSBC is módosította a célárát a Molra vonatkozóan, így a korábbi 3900 forintos célárát 4200 forintra emelte. Továbbra is vételre ajánlja a részvényt az elemző. A konszenzusos célár jelenleg 3500 forint felett jár már, amely 20 százalék feletti növekedési potenciált jelent a mostani árfolyamhoz képest.

A Mol napi grafikonja (2022. 08. 08. 10:50)

Richter

Erős negyedéves jelentést tett közzé a múlt héten a Richter, a devizahatások nélkül is stabil növekedés jellemezte a társaságot, összességében a legtöbb soron felülmúlta az elemzői konszenzus várakozásait a cég. Orbán Gábor, a cég vezérigazgatója elmondta, hogy az inflációs hatások még csak most fogják elérni a Richtert, így ez tovább emelheti a költségeket. Az oroszországi üzlet továbbra is gond nélkül üzemel, így a menedzsment várakozásai alapján elérheti az előzetesen kitűzött idei célokat a Richter.

A szerda hajnali jelentést követően tovább emelkedett a Richter árfolyama, így a 8400 forintos szinten próbálhat ismét áttörni a részvény. Látható, hogy az ezen a szinten való átjutás jelenleg problémát jelent az árfolyam számára, azonban, ha sikerülne az áttörés akkor ismét a 9000 forintos szintek kerülhetnének a célkeresztbe. Utoljára az év elején tudott ezekre a szintekre eljutni a papír, az elmúlt időszak pozitív eredményei tovább repíthetik az árfolyamot.

Védelmet 7500-7700 forintos zóna képezhetne, valamint a két mozgóátlag, az 50, valamint a 200 napos mozgóátlag is támaszként üzemelhet. Még lejjebb a 6400-6600 forintos tartomány nyújthat menedéket a Richter számára, azonban az ehhez való visszajutás már jelentősen rontana a technikai képen. Az indikátorok láthatóan magas szinteken mozognak, így az elmúlt időszak raliját követően akár kisebb korrekció is következhet a Richter esetében.

Újabb céláremelés érkezett ma a Jefferies elemzőjétől, így a korábbi 9800 forintos vételi ajánlást 11700 célárra módosította az elemző. A konszenzus immár közel 10 ezer forintos célárat határozott meg, így jelentős felértékelődés potenciál látszódik a Richternél.

A Richter napi grafikonja (2022. 08. 08. 10:00)

Magyar Telekom

Nem látható nagy mozgás a Magyar Telekom árfolyamán, a 304-325 forintos zónában ragadt az elmúlt hetekben a részvény, az alacsonyan mozgó indikátorok sem tudtak fordulatot hozni a Telekomnak. Az MACD közelíti a vételi jelzés beadását, míg az RSI sem tudott elszakadni a túladott zónáktól egyelőre. Az előbb említett sávból való kitörés esetén a 336 forintos szint jelentheti az első akadályt, míg távolabb a 400 forintos szint elérése lehetne a részvény célja. A mozgóátlagoktól is alaposan eltávolodott az árfolyam, így ezek is ellenállásokat képezhetnek a jövőben.

Holnap zárást követően teszi közzé a Magyar Telekom az idei második negyedéves eredményeit, várakozásaink szerint javuló bevételek mellett visszaeső profittal zárhatta ezt a periódust a cég. A frissen kivetett adók jelentős profittól foszthatják meg a vállalatot, így nehéz lenne profitbővülést realizálnia a cégnek.

A Magyar Telekom heti grafikonja (2022. 08. 08. 10:00)

Opus

Továbbra sem az Opusról szól az idei nyár, nem igazán tudott elmozdulni a múlt héten a részvény, így jelenleg a 145-158 forintos sávban ragadt be az árfolyam. Ha sikerülne kitörnie a részvénynek, akkor az 50 napos mozgóátlagot, majd a 200-as mozgóátlagot vehetné célba. A 230 forintos szint elérése egyelőre még odébb van.

Az Opus napi grafikonja (2022. 08. 08. 10:00)

Elemzés lezárása: 2022.08.08 11:46
Időtartam: Rövid táv (néhány hét)
A termék célpiaca: N/A

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek. A KBC Securities a jogszabályoknak megfelelően elvégzi az értékesített termékek célpiaci vizsgálatát. A vizsgálat keretében értékeli a termékek jellemzőit, valamint az ügyfelekről rendelkezésére álló – megfelelési teszt kitöltése révén megszerzett - információkat.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Centene: Fontos teszt előtt a részvény

KBC Equitas | 2022.09.30 15:37
Az egészségügyi cég már többször fordult a múltban

10 fontos hír ma reggel

KBC Equitas | 2022.09.30 08:41
Német infláció, amerikai gazdaság, Kína, forint

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.