Továbbra is csúcsközeli szinteken a BUX, bár az utóbbi napokban inkább oldalazó mozgást végzett az index 57000 pont környékén. Előző héten a Mol és a Telekom részvénye tudott kiemelkedő lenni, de az OTP is új idei csúcsra emelkedett. Ezzel szemben a Richter mintha megakadt volna, így a mai napon sem mutat sok erőt a részvény. Az Opus részvénye körül tovább folytatódnak az izgalmak, a szerdai leszúrást követően már nem csak felfelé tekinthetnek a részvényesek, de a támaszok is kiemelt fontosságot kaphatnak.

OTP

Visszatért a 14000 forintos szintek fölé az OTP árfolyama, ezzel pedig folytatja az emelkedést a bankpapír. Az emelkedő trendcsatornát így már kezdi maga mögött hagyni a papír, feljebb pedig a 15000 forintos szint jelenthet ellenállást az árfolyamnak. A 13000 forintos szint környéke már támaszt jelentett korábban is az árfolyamnak, így lefele az idei évi lokális mélypontok jelenthetnek most támaszt az árfolyamnak. Egyelőre viszont lendületben van az OTP részvénye, bár az RSI indikátor alapján már a túlvett zónában jár az árfolyam, így egy kisebb korrekció eljövetele sem lenne váratlan, de a nemzetközi piaci hangulat sem rossz.

A mostani mozgással tovább közelíti a jelenlegi konszenzusos célárat az OTP árfolyama, amely 15200 forint, amellett, hogy több céláremelés is érkezett a második negyedéves gyorsjelentés után is a részvényre.

Az OTP napi grafikonja (2023. 08. 28. 11:00)

Mol

A 2600 forintos szint környékéről fordulat látható a Mol árfolyamában, ezzel megtörhet a csökkenő trend a részvénynél. Bár a mozgóátlagok, elsőként a 200 napos mozgóátlag, még ellenállást jelenthetnek az árfolyamnak. Jelenleg a részvény a 200 napos mozgóátlag leküzdésével próbálkozik, amely már pozitív jelzés lehetne a trendfordulót illetően. Az 50 napos mozgóátlag 2870 forint környékén található, e szint felett pedig az osztalékfizetés után maradt rés alja jelenthetne ellenállást. Az indikátorok közül az RSI is a túladott zónából kezd visszajönni, valamint az MACD is vételi jelzést adott.

Az osztalékfizetés után nem teljesített jól a Mol árfolyama, az utóbbi időszakban pedig kiemelendő, hogy a Brent-Ural spread csökkent, az olajárak pedig inkább stagnálást mutattak az elmúlt időszakban. Friss adatok alapján az azeri ACG mezőben az idei év január-júliusi időszakában pedig 12 százalékkal alacsonyabb a termelés, amely a Mol upstream szegmensét is érinti.

A Mol napi grafikonja (2023. 08. 28. 11:00)

Richter

Nem tudott megbirkózni egyelőre a 9300 forintos ellenállási szinttel a Richter részvénye, így várathat magára a további emelkedés. Az sem segített, hogy múlt csütörtökön láthattunk egy kisebb lefordulást az ellenállás közeléből, igaz, ezt követően még a 9100 forintos támasz előtt visszapattant az árfolyam.

Ma reggel éppen 9100 forinton kezdte a kereskedést a részvény, érdemes lesz tehát figyelni a nap hátra lévő részében, tartani tudja-e magát a védelmi vonal. Amennyiben letörésre kerülne a támasz, a következő védelmi zóna 8785 környékén azonosítható, de ennek teszteléséhez még további 3,5 százalékot kellene esnie a papírnak. Emellett a mozgóátlagokban is bízhat még a Richter részvénye, az idei évben az 50 és a 200 napos mozgóátlag is funkcionált már támaszként.

A második negyedéves jelentést követően egyébként nem sok új hír érkezett a cég környékéről, valamint az EURHUF árfolyama is stabil maradt 382-384 forint környékén. Az elemzői konszenzus továbbra is 10427 forintos célárfolyamot mutat, ebben sem volt változás.

A Richter napi grafikonja (2023. 08. 28. 11:00)

Magyar Telekom

Nem húzza be továbbra sem a kéziféket a Telekom, így régóta nem láthattak a befektetők ilyesfajta menetelést a részvénytől, mint amit idén produkál eddig. A 438-440 forintos lélektanilag is fontos ellenállási szinteket is át tudta törni a múlt hét folyamán az árfolyam, így akár a 475 forint körüli akadályokat vehetné célba, amelyeket utoljára 2019-ben tudott érinteni a papír. A javuló fundamentumok, az újabb rekordok egyértelműen meghozták a befektetők jókedvét is, így kitart az optimista hangulat a Telekom körül. Az áremelések sora, valamint a stabil kereslet a nagyobb sávszélességű internet előfizetések iránt további javulást hozhat az eredmények tekintetében is.

A technikai képet tekintve látható, hogy a támaszok nem sérültek, hiszen hosszabb távon is egy emelkedő trend bontakozott ki tavaly ősz óta, emellett több fontosabb ellenállási szintet is sikerült áttörnie az árfolyamnak. Az indikátorok azért óvatosságra is inthetik egy kicsit a befektetőket, az RSI már a túlvettséget jelző tartományokban mozog, bár a kedvező piaci hangulat akár további emelkedést is hozhatna a Telekom számára.

A Magyar Telekom heti grafikonja (2023. 08. 28. 11:00)

Opus

Sok izgalmat tartogatott az előző hét is az Opus részvényesei számára, nem mondhatjuk tehát, hogy túl lennénk a mozgalmas időszakon. A múlt hetet további emelkedéssel kezdte a papír, amivel már a 430 forint körüli szinteket is elérte, szerdán viszont beszakadt az árfolyam, és majdnem 30 százalékot esett nap végére az Opus. Ezt viszont már egy visszapattanás követte, tehát a lélektanilag is fontos 300 forintos szint felett tudott maradni az árfolyam a hét során. Ezt a szintet érdemes tehát ezen a héten is figyelni, ennek letörése ugyanis igencsak lerontaná a technikai képet. Ellenállásként nem meglepő módon a 430 forintos szintet jelölhetjük meg, bár igen messze került már ettől a zónától az árfolyam.

Ma délelőtt már nagyobb mínuszban tartózkodik a részvény, bár nem feltétlenül érdemes ebből sok mindenre következtetni. Az elmondható viszont, hogy továbbra is sok izgalom veszi körbe az Opus részvényét, ez talán nem is fog megváltozni egyhamar. Ma is nagyobb a forgalom a papírban, a BÉT részvényei közül egyedül az OTP forgalma vetekszik az Opuséval.

Az Opus napi grafikonja (2023. 08. 28. 11:00)

Elemzés lezárása: 2023.08.28 11:30
Időtartam: Rövid táv (néhány hét)
A termék célpiaca: A megfelelési teszt alapján “közepes” besorolással bíró ügyfél

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A pénzügyi eszközök értéke, ára vagy a belőlük származó jövedelem változhat, illetve az árfolyamváltozások ezeket befolyásolhatják. Ezen változások következtében a pénzügyi eszközökbe történő befektetés értéke csökkenhet. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek. A KBC Securities a jogszabályoknak megfelelően elvégzi az értékesített termékek célpiaci vizsgálatát. A vizsgálat keretében értékeli a termékek jellemzőit, valamint az ügyfelekről rendelkezésére álló – megfelelési teszt kitöltése révén megszerzett - információkat. Weboldalunk látogatói az anyagainkban feltüntetett pénzügyi instrumentumok tekintetében az azokban megjelölt célpiacon kívülre is eshetnek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A marketingközleményben említett pénzügyi eszközök, illetve befektetési stratégiák nem alkalmasak minden befektető számára. Az abban szereplő vélemények és ajánlások nem veszik figyelembe az egyes ügyfelek egyéni helyzetét és személyes körülményeit, pénzügyi helyzetét, ismereteit, tapasztalatait, céljait vagy igényeit, valamint nem hivatottak konkrét pénzügyi eszközöket vagy befektetési stratégiákat ajánlani az egyes befektetőknek. A marketingközlemény elsősorban olyan befektetők számára készült, akiktől elvárható, hogy befektetési döntéseiket saját maguk, önállóan hozzák meg és döntsenek a marketingközleménnyel érintett pénzügyi eszközökbe történő befektetés célszerűségéről, figyelembe véve különösen az árat, a lehetséges veszélyeket és kockázatokat, saját befektetési stratégiájukat, valamint saját jogi, adózási és pénzügyi helyzetüket. A marketingközlemény maga nem képezheti a befektetési döntések egyetlen alapját.

A befektetőnek a befektetés alkalmasságának megítélése szempontjából szükséges lehet saját felelősségre szakmai tanácsot kérnie, ideértve az adótanácsadást is, az elemzésben nevesített vagy ajánlott pénzügyi eszközökkel, egyéb befektetési eszközökkel, befektetési stratégiákkal kapcsolatban.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

10 fontos hír ma reggel

KBC Equitas | 2023.12.06 08:42
Amerikai munkaerőpiac, kriptodevizák, Apple, Mol

Mi történik a hajózási részvényekkel?

Mohácsi Mihály | 2023.12.05 15:22
Sokat javultak a szektor fundamentumai

7 fontos hír ma reggel

KBC Equitas | 2023.12.05 08:38
Magyar gazdaság, Kína, devizák, nemesfémek

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.