Gyengébb hetet zártak előző héten a fontosabb magyar részvények, így megakadt részvénypiaci rali nyár végére. A csúcsszintekről egy kisebb visszahúzást láthattunk, a BUX így az augusztus közepi szintekre esett vissza. Összeségében azért így sem lehetnek teljesen elégedetlenek a befektetők, a magyar részvények idei teljesítménye igen erősnek mondható. A kereskedés ma jobb hangulatban indult, az OTP már 2 százalékos pluszban jár, de a Telekom és a Richter részvénye is újra emelkedő pályán mozog.

OTP

Múlt héten visszaesett az OTP árfolyama, a 14000-es szint alatt viszont csak rövid ideig tartózkodott a részvény, mivel a mai napon már ismét emelkedéssel nyitott, így újra a 14000-es szint felett található az árfolyam. Az emelkedő trend így továbbra sem sérült, viszont érdemes figyelni, hogy a 14000-es támaszszint kitart-e a továbbiakban. Lejjebb a korábbi emelkedő trendcsatorna alsó szára még szintén támaszt jelenthetne az árfolyamnak, valamint az 50 napos mozgóátlag is. Felfele a 14800-as szint lehet a következő cél, amely az idei évi csúcspont felett található nem sokkal.

Az OTP napi grafikonja (2023. 09. 04. 11:00)

Mol

Kisebb fordulat történt a Mol árfolyamában, azonban a csökkenő trendből való kitörés nem maradt tartós, az árfolyam ismét visszaesett a 2680 körüli szintre. Ezzel továbbra is a 200 napos mozgóátlag alatt tartózkodik az árfolyam, így ellenállásként ezt a szintet kellene először leküzdenie a részvénynek. A mostani lokális mélypontok körül támasz alakulhat ki, viszont, ha nem töri át az árfolyam a 200 napos mozgóátlagot, akkor könnyen kialakulhat egy szűk oldalazó sáv a részvénynél.

A Mol napi grafikonja (2023. 09. 04. 11:00)

Richter

Az utóbbi hetekben nem igazán tudott sok erőt felmutatni a Richter papírja, láthatóan az erősödő forint sem kedvezett a részvénynek ez idő alatt. Múlt hét szerdán egy nagyobb leszúrásnak lehettek szemtanúi a részvényesek, a Richter árfolyama néhány percen belül megjárta a 8600 forintos szintet is, ezt követően 8900-ra ugrott vissza. Különösebb hírek nem követték ezt a mozgást, így valószínűsíthetően csak a nagyobb eladói nyomásra esett be az árfolyam egy nem igazán forgalmas napon. A szerdai mozgás több hétnyi emelkedést törölt el, de a hét végére már újra erőre kapott a részvény, így csak 2 százalékos mínuszban zárta a hetet a Richter.

A technikai képen sokat javított az, hogy az árfolyam esését éppen az 50 napos mozgóátlag tudta megakasztani, ami így a közeljövőben is fontos támaszként köszönhet vissza, de a 8800-as szint is védelemmel szolgálhat. Ellenállásként még mindig a 9300 forintos szintet tudjuk azonosítani, amely áttörésével megnyílhatna a tér az árfolyam előtt, és akár új történelmi csúcsszinteket is érinthetne. Új célárak nem érkeztek az utóbbi az utóbbi hetekben, még mindig 10427 forintos célárat mutat az elemzői konszenzus, tehát további emelkedést várnak a Richtert követő elemzők.

A Richter napi grafikonja (2023. 09. 04. 10:30)

Magyar Telekom

Fontos ellenállási szinteket áttörve folytatta az elmúlt hetekben a felfelé tartó menetelését a Telekom, ma is kisebb pluszban tartózkodik az árfolyam, az emelkedő trend nem sérült továbbra sem. Kiemelt akadályt képezhet a 475 forintos szint, ennek átlépésére már 6 éve nem volt képes a részvény. A javuló fundamentumok szemmel láthatóan támogatást nyújtanak, a befektetők is elégedettnek tűnnek, így akár hosszabb távon is jó teljesítményt produkálhat a társaság.

A korábbi ellenállást képző 438-440 forintos zóna akár támaszként üzemelhet a következő időben, látni kell, hogy a rali következtében azért az RSI igencsak magas szintekre emelkedett mostanra. Így egyelőre túlvettnek tűnik ez alapján a papír, így akár kisebb korrekcióra is lehet kilátás, mielőtt megpróbálna új lokális csúcsokat kijelölni a papír.

A Magyar Telekom napi grafikonja (2023. 09. 04. 10:00)

Opus

Nem maradtak izgalmak nélkül előző héten sem az Opus részvényesei, az árfolyam nagyobb mínuszba is került egy ponton, letörve a 300-as szintet, de pénteken már közel 10 százalékos emelkedést mutatott fel. A mai napon tovább folytatódik az emelkedés, ezzel újból 300 fölé került az árfolyam, a technikai kép alapján tehát nem sok minden mondható el a részvényről, nagyobb volatilitásra lehet kilátás a következő napokban is. Előző héten még azelőtt pattant vissza az árfolyam, hogy az 50 napos mozgóátlagot letörte volna, érdemes lehet tehát ezt a szintet figyelemmel követni, támaszként köszön-e majd vissza.

Az Opus napi grafikonja (2023. 09. 04. 10:30)

Elemzés lezárása: 2023.09.04 11:20
Időtartam: Rövid táv (néhány hét)
A termék célpiaca: A megfelelési teszt alapján “közepes” besorolással bíró ügyfél

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A pénzügyi eszközök értéke, ára vagy a belőlük származó jövedelem változhat, illetve az árfolyamváltozások ezeket befolyásolhatják. Ezen változások következtében a pénzügyi eszközökbe történő befektetés értéke csökkenhet. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek. A KBC Securities a jogszabályoknak megfelelően elvégzi az értékesített termékek célpiaci vizsgálatát. A vizsgálat keretében értékeli a termékek jellemzőit, valamint az ügyfelekről rendelkezésére álló – megfelelési teszt kitöltése révén megszerzett - információkat. Weboldalunk látogatói az anyagainkban feltüntetett pénzügyi instrumentumok tekintetében az azokban megjelölt célpiacon kívülre is eshetnek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A marketingközleményben említett pénzügyi eszközök, illetve befektetési stratégiák nem alkalmasak minden befektető számára. Az abban szereplő vélemények és ajánlások nem veszik figyelembe az egyes ügyfelek egyéni helyzetét és személyes körülményeit, pénzügyi helyzetét, ismereteit, tapasztalatait, céljait vagy igényeit, valamint nem hivatottak konkrét pénzügyi eszközöket vagy befektetési stratégiákat ajánlani az egyes befektetőknek. A marketingközlemény elsősorban olyan befektetők számára készült, akiktől elvárható, hogy befektetési döntéseiket saját maguk, önállóan hozzák meg és döntsenek a marketingközleménnyel érintett pénzügyi eszközökbe történő befektetés célszerűségéről, figyelembe véve különösen az árat, a lehetséges veszélyeket és kockázatokat, saját befektetési stratégiájukat, valamint saját jogi, adózási és pénzügyi helyzetüket. A marketingközlemény maga nem képezheti a befektetési döntések egyetlen alapját.

A befektetőnek a befektetés alkalmasságának megítélése szempontjából szükséges lehet saját felelősségre szakmai tanácsot kérnie, ideértve az adótanácsadást is, az elemzésben nevesített vagy ajánlott pénzügyi eszközökkel, egyéb befektetési eszközökkel, befektetési stratégiákkal kapcsolatban.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

10 fontos hír ma reggel

KBC Equitas | 2023.12.06 08:42
Amerikai munkaerőpiac, kriptodevizák, Apple, Mol

Mi történik a hajózási részvényekkel?

Mohácsi Mihály | 2023.12.05 15:22
Sokat javultak a szektor fundamentumai

7 fontos hír ma reggel

KBC Equitas | 2023.12.05 08:38
Magyar gazdaság, Kína, devizák, nemesfémek

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.