Ezt a hetet is jól indította a magyar tőzsde, a BUX index így ismét a történelmi csúcsok közelében mozog jelenleg is, a piaci hangulat egyelőre támogató, ez pedig további lendületet adhat a részvénypiac számára. A blue chipek közül az OTP tud egyelőre kiemelkedni, de az Opus is emelkedő pályára tudott állni. A Richter és a Telekom egyelőre stagnálást mutat, habár múlt pénteken a Richter így is új történelmi csúcsot tudott elérni.

OTP

Nem zárt rossz hetet az OTP részvénye, ezzel továbbra is kiemelkedik az elmúlt időszakban az európai bankrészvények közül. Az emelkedő trend a grafikonon továbbra is töretlen, bár a múlt hét folyamán nem sikerült új lokális csúcsra mennie az árfolyamnak. A mai napon a részvény emelkedéssel nyitott ezzel pedig a korábbi lokális csúcs felé veheti az irányt a papír. A korábbi emelkedő trendcsatorna felső szárát pedig ismét meghaladhatja az árfolyam.

Az OTP-re az elmúlt időszakban sorra érkeztek a céláremelések, a konszenzusos célár pedig 15700, így ezt még mindig nem érte el az árfolyam. Az látható, hogy a bankcsoport főként külföldi teljesítményével kapcsolatban nagyobb az optimizmus, a második negyedéves gyorsjelentésben pedig ez látható volt a magas profitabilitásban is.

Az OTP napi grafikonja (2023. 09. 11. 10:45)

Mol

Egyelőre nem képes nagyobb emelkedésre a Mol árfolyama, ezzel továbbra is a 2670 forintos szint környékén mozog a részvény. E szint alatt kialakulhat egy támasz 2650 forint körül. Egyelőre ezt a szintet még nem törte le tartósan az árfolyam, így a korábbi csökkenő trend után úgy látszik egy oldalazó trend alakulhat ki. Ebből a 2770 forintos szint áttörése után törhetne ki az árfolyam, valamint a mozgóátlagok is ellenállást jelenthetnek a részvénynek.

Korábbi tartási ajánlását eladási ajánlásra módosította a Raiffeisen 2500 forintos új célár mellett, amely a jelenlegi árfolyam alatt van. Összességében a Mol részvényére a konszenzus 3200 forint felett jár, de érdemes lehet figyelembe venni, hogy a fundamentumok inkább gyengültek az utóbbi időszakban. Annak ellenére, hogy az olaj árfolyama most emelkedést mutat, de a gázárak alacsonyabb szinten tartózkodnak, mint a korábbi időszakokban, valamint a Brent-Ural különbözet is jelentősebben visszaesett.

A Mol napi grafikonja (2023. 09. 11. 10:45)

Richter

Múlt hét végén új erőre kapott a Richter, így az utolsó két kereskedési nap során jelentősebb pluszban tudott zárni, ezzel új történelmi csúcsra tudott eljutni az árfolyam. A piaci hangulat támogatónak bizonyult az elmúlt időben, illetve áprilisban megtörte a csökkenő trendet is a Richter, így azóta is egy stabil emelkedés mutatkozik a napi grafikonon. Az útján a mozgóátlagok nyújtottak eddig is segítséget, ráadásul a napokban is az 50 napos mozgóátlagról tudott pattanni a részvény.

Ma keresik még az irányt a befektetők, habár a hangulat kedvező, így ez támogatást nyújthat a Richter számára is, hogy akár ma is újabb csúcsokat érhessen el. A 10 ezer forintos szint képezhetne lélektanilag is fontos ellenállást, ennek elérésére azonban még érdemi javulásra lenne szükség. Egyébként az indikátorok sem néznek ki rosszul, az MACD beadta vételi jelzését, illetve az RSI sem futott még a kritikus szintekre. A gyengébb forint a Richter eredményeinek alakulásában is segíthet, így az EURHUF mozgását is érdemes lehet követni a vállalat kapcsán.

A Richter napi grafikonja (2023. 09. 11. 10:45)

Magyar Telekom

Régóta nem produkált ilyen időszakot, mint amire idén képes eddig a Telekom, osztalék nélkül is 35 százalékos pluszban áll az év eleje óta az árfolyam, valamint a javuló fundamentumok akár további növekedést is implikálhatnak. A lokális csúcsok a 468 forintos szinteken alakultak ki, ennek elérését követően kissé visszakorrigált a részvény, de most újból felfelé kacsingatna az árfolyam. Támaszt a 438 forintos zóna képezhet, ez sokáig ellenállásként szolgált, de a nyári áttörést követően vissza is tesztelte ezt a szintet a papír, amely kellő támaszként tudott szolgálni.

Az emelkedő trend tehát nem sérült továbbra sem, az indikátorok is kissé visszajöttek a kritikus szintekről, így lehet tér még felfele a következő időben is. A mozgóátlagok is támogatást nyújthatnak, hiszen az emelkedő trend során többször is erről tudott többször is lendületet venni a Telekom.

A Magyar Telekom napi grafikonja (2023. 09. 11. 10:45)

Opus

Izgalmas mozgásokat produkált az elmúlt hetekben az Opus, hiszen augusztus második felében még a 450 forintos szinteket közelítette a részvény, míg ezt követően egy éles korrekció játszódott le a grafikonon. Jelenleg újból emelkedés jelei mutatkoznak, így a 300 forintos szintek felett tudott ragadni a papír. Az indikátorok is semleges zónák környékén mozognak ismét, így komolyabb akadályt talán nem jelentenének az árfolyamemelkedés előtt.

Az Opus napi grafikonja (2023. 09. 11. 10:45)

Elemzés lezárása: 2023.09.11 11:30
Időtartam: Rövid táv (néhány hét)
A termék célpiaca: A megfelelési teszt alapján “közepes” besorolással bíró ügyfél

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A pénzügyi eszközök értéke, ára vagy a belőlük származó jövedelem változhat, illetve az árfolyamváltozások ezeket befolyásolhatják. Ezen változások következtében a pénzügyi eszközökbe történő befektetés értéke csökkenhet. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek. A KBC Securities a jogszabályoknak megfelelően elvégzi az értékesített termékek célpiaci vizsgálatát. A vizsgálat keretében értékeli a termékek jellemzőit, valamint az ügyfelekről rendelkezésére álló – megfelelési teszt kitöltése révén megszerzett - információkat. Weboldalunk látogatói az anyagainkban feltüntetett pénzügyi instrumentumok tekintetében az azokban megjelölt célpiacon kívülre is eshetnek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A marketingközleményben említett pénzügyi eszközök, illetve befektetési stratégiák nem alkalmasak minden befektető számára. Az abban szereplő vélemények és ajánlások nem veszik figyelembe az egyes ügyfelek egyéni helyzetét és személyes körülményeit, pénzügyi helyzetét, ismereteit, tapasztalatait, céljait vagy igényeit, valamint nem hivatottak konkrét pénzügyi eszközöket vagy befektetési stratégiákat ajánlani az egyes befektetőknek. A marketingközlemény elsősorban olyan befektetők számára készült, akiktől elvárható, hogy befektetési döntéseiket saját maguk, önállóan hozzák meg és döntsenek a marketingközleménnyel érintett pénzügyi eszközökbe történő befektetés célszerűségéről, figyelembe véve különösen az árat, a lehetséges veszélyeket és kockázatokat, saját befektetési stratégiájukat, valamint saját jogi, adózási és pénzügyi helyzetüket. A marketingközlemény maga nem képezheti a befektetési döntések egyetlen alapját.

A befektetőnek a befektetés alkalmasságának megítélése szempontjából szükséges lehet saját felelősségre szakmai tanácsot kérnie, ideértve az adótanácsadást is, az elemzésben nevesített vagy ajánlott pénzügyi eszközökkel, egyéb befektetési eszközökkel, befektetési stratégiákkal kapcsolatban.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

10 fontos hír ma reggel

KBC Equitas | 2023.12.06 08:42
Amerikai munkaerőpiac, kriptodevizák, Apple, Mol

Mi történik a hajózási részvényekkel?

Mohácsi Mihály | 2023.12.05 15:22
Sokat javultak a szektor fundamentumai

7 fontos hír ma reggel

KBC Equitas | 2023.12.05 08:38
Magyar gazdaság, Kína, devizák, nemesfémek

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.